Volkswagen Polo R PSRX med Petter Solberg och Johan Kristoffersson.

Johan Kristoffersson siktar på nytt VM-guld

Det har väl inte varit någon större hemlighet men i dag offentliggjordes det. Johan Kristoffersson ska försvara sin VM-titel i rallycross och gör det i samma team som i fjol, PSRX Volkswagen Sweden.

För att visa att det nu är en riktig fabrikssatsning hölls visningen i Autostadt, Wolfsburg, alltså VW-koncernens egen lejonkula.

Petter Solberg äger alltjämt teamet som bär hans namn och han kommer att köra själv, väldigt sugen på en revansch efter fjolåret som spolierades av en jättekrasch.

Petters fru Pernilla är teamchef och det är hon som håller ordning på företaget och grabbarna. Det är hon som tar hand om ekonomin och logistiken.

– Jag vet inte vad som är värst, säger Pernilla. Att jaga eller bli jagad. Men jag vet att det är jagade vi kommer att bli. Alla vill åt de två titlar vi tog i fjol, förartiteln men även teammästerskapet.

Motståndet kommer att bli hårdare. Peugeot satsar liksom Volkswagen på ett fabriksteam och där ingår Sébastien Loeb och Timmy Hansen. Lillebror Kenny kör också i teamet men i en fjolårsbil.

Mattias Ekström har fått mer stöd av Audi Sport och kommer med nybyggda bilar till sig själv och norrmannen Andreas Bakkerud.

Årets VM startar i Barcelona 14-16 april och sedan följer elva deltävlingar till i Europa, Nordamerika och Afrika.