Foto: STCC

Johan Kristofferssons elfte raka Carrera Cup-seger

Johan Kristoffersson fortsätter sitt segertåg i Porsche Carrera Cup. På Solvalla i helgen tog han sin elfte raka seger, men det var hårt.

Han tog starten men blev omedelbart hårt ansatt av först Jocke Mangs som dock tvingades bryta med för hög oljetemperatur. Ett resultat av för närgången kontakt.

Därefter var det dags för dansken Mikkel O Pedersen att utmana och när han inte räckte till tog norrlänningen Philip Morin upp stafettpinnen. Pedersen bröt senare i ett moln av rök med brusten vattenslang till motorn.

Ingen av dem lyckades dock passera Johan Kristoffersson som kaxigt nog kom till Solvalla i guldfolierad Porsche eftersom han redan är klar mästare. 15 500 åskådare njöt av det bästa Porsche Carrera Cup-racet i år.

– Jag kände mig verkligen som en bromskloss i dag, vilket jag också var. Men då jag tvingades försvara mig hela tiden fick jag aldrig upp någon däcktemperatur att tala om, sa Johan Kristoffersson efter segern.

Nu sikar Johan på att ta även de två sista heaten på Ring Knutstorp i finalen och därmed bli historisk genom att vinna samtliga heat.

– Det vore ju väldigt fräckt men det är många där ute som vill åt mig, säger Johan Kristoffersson.