Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080214-jtcc-stcc-ahlberg
080214-jtcc-stcc-ahlberg
080214-jtcc-stcc-ahlberg
080214-jtcc-stcc-ahlberg

JTCC-mästaren kör STCC

Som nybliven JSM-mästare tar Joakim Ahlberg steget in i STCC. Han gör det med en nyinköpt BMW E46 och kommer att tävla i Caran Cup för privatförarna.

Joakim Ahlberg fyller 21 år i veckan och tog hem JSM-guldet i JTCC 2007. I år tar han steget in i STCC. Han driver sitt eget team från Avesta i Dalarna och har investerat i en BMW E46 (före detta Tobias Tegelbys bil) inför årets säsong. Ahlberg kommer att tävla i privatförarcupen och han är ödmjuk inför uppgiften. 

- Jag är fullt medveten om att det kommer att bli extremt tufft i STCC. Ska man lära sig så får man vänja sig vid att få riktigt med stryk och det är jag beredd att ta. Jag ska göra mitt absolut bästa för att se, lära och köra så fort jag bara kan. Men jag har förstått att STCC-förarna och teamen inte är några ”niceguys” och jag förväntar mig inte att det kommer att bli lätt, säger han. 

Ahlberg tog  kontakt med 2007 års teammästare Flash Engineering och föraren Jan ”Flash” Nilsson som har hjälpt honom att få till satsningen med goda råd. 

- Mitt mål var att innan tjugoett års ålder ha tagit mig till STCC, etablerat en kontakt med någon framgångsrik förare och team för att få hjälp. Här har jag nu en STCC BMW E 46 och en kontakt med Flash Engineering och Jan Nilsson. Nu ska jag använda 2008 för att lära mig så mycket jag kan för framtiden. Det är oerhört spännande, säger Joakim. 

Fakta

Namn: Joakim Ahlberg. 

Bor: Krylbo. 

Född: 15 februari 1987. 

Civilstånd: Flickvän. 

Yrke: Reparatör. 

Webbsida: www.brovallen-jr.webb.se 

Hobby: Racing, skidåkning och fysträning ihop med Livi i Falun 

Racingkarriär: Började köra go-kart 1997 (10 år). Åren 2002-2004 körde han i SSK:s Renault Junior klass där han slutade tvåa 2004. 2007 blev han JSM-mästare i JTCC och satsar nu på STCC och privatförarcupen för att på allvar etablera sig som en förare i Sverigeeliten.