Sébastien Ogier vann Race of Champions 2011
Sébastien Ogier vann Race of Champions 2011

Kanonstart för Sébastien Ogier i VW-overall

Sébastien Ogier, Volkswagens nya fabriksförare i WRC, fick en kononstart på den nya karriären. Han segrade i Race of Champions där den bästa av de bästa inom motorsporten koras.

Race of Champions arrangeras varje år och är en tävling där aktiva och forna mästare inom olika motorsportgrenar möter varandra i dueller på en stadionbana. De tävlar på lika villkor – i likadana bilar och på samma bana. Förarna ställs mot varandra ett flertal gånger i olika biltyper.

 

I år bestod startfältet bland annat av Formel 1-världsmästarna Sebastian Vettel, Michael Schumacher och Jenson Button liksom DTM-mästarna Martin Tomczyk, Timo Scheider och Mattias Ekström samt andra storheter inom motorsport.

 I årets tävling, som avgjordes i söndags,var Volkswagens nya rallystjärna den snabbaste. I finalen vann den 27-årige fransmannen klart över åttafaldige Le Mans-vinnaren Tom Kristensen, som tidigare slog ut Michael Schumacher i semifinalen.

 Så här säger Sébastien Ogier:

 – Min första start i Volkswagen-overallen och seger i Race of Champions – och detta i Tyskland, jag är väldigt glad!

 Mindre glad var Mattias Ekström som åkte ut i den allra första gallringen. Svensken, som vunnit Race of Champions tre gånger satte helgens snabbaste tid men förlorade i två heat mot slutlige segraren Ogier och DTM-kollegan Martin Tomczyk och därmed var han borta.

https://youtu.be/0qxAj0aeUbE?width=575&height=353