Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kaosloppet Belgiens Grand Prix 1998

Belgiens Grand Prix drar nu i helgen igång serien efter sommaruppehållet. Men minns du loppet 1998, för 20 år sedan? Det gör du nog – kolla in det här filmklippet.

Formel 1-säsongen drar nu igång efter sommaruppehållet och det på klassiska Spa–Francorchamps. En bana som tillsammans med Zolder och Nivelles genom åren varit värd för Belgiens Grand Prix och som har en av världens mest omtalade kurvor på sin sträckning: Eau Rouge.

Men innan man kommer till kurvan som skiljer män från pojkar måste man ta sig runt banans första böj: skarpa La Source vilket inte var allt för lätt för 20 år sedan när det rådde allt annat är torka.

Vi utgången av kurvan på första varvet brakade de det loss då 13 bilar blev inblandande i en masskollision. Det tog en timme innan Belgiens Grand Prix 1998 kunde starta på nytt men krockarna upphörde inte med det. Se bara här eller på klippet nedan.

Vann loppet gjorde Damon Hill, 1996 års världsmästare. Det blev sista gången han klev upp på pallen då han bara körde Formel 1 ett år till. 1998 års världsmästare blev Mika Häkkinen

 som i tävligen på Spa-Francorchamps inte kom ett enda varv då han krockade vid omstarten.Tävlingen 1998 har tidigare röstats fram av Formel 1-fantaster som det bästa Belgiska Grand Prix-loppet någonsin.

https://youtu.be/9Yx2U9QLI-w