Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Erik Jonsson i sin BMW vann första heatet i Göteborg.
Erik Jonsson i sin BMW vann första heatet i Göteborg.
Erik Jonsson i sin BMW vann första heatet i Göteborg.
Erik Jonsson i sin BMW vann första heatet i Göteborg. Foto: Jerry Karlgren

Kaotiskt i STCC i Göteborg

Den korta, knixiga, stadsbanan på Bananpiren i Göteborg ställde till det för många. Men det blev både väntade och oväntade segrare.

Stökigt värre i STCC i Göteborg. I alla fall i första loppet. Polesitter Erik Jonsson (tia i Q1 och omvänd startordning) tog hand om kommandot från start och när det krockades och snurrades hej vilt bakom blev han ohotad först i mål.

Thed Björk blev vänd av Richard Göransson, Emma Kimiläinen snurrade (punktering) och tog med sig Andreas Wernersson och Thed Björk som tvingades stanna.

Carl Philip Bernadotte hamnade i räcket för andra gången under helgen, Philip Forsman likaså efter lite hjälp av Fredrik Ekblom.

Ja, så där höll det på och loppet avslutades under gulflagg med Erik Jonsson som segrare före Linus Ohlsson som avancerade snabbt bakifrån, han hade nog vunnit utan detta, och Mattias Andersson. Regerande mästaren Thed Björk blev inte bättre än nia i mål.

Thed Björk vann heat två i Göteborg. Foto: Daniel Ahlgren

Nu höjs röster från några av förarna om en förändring av proceduren med omvänd startordning. Tror inte vare sig Erik Jonsson eller premiärsegraren Mattias Lindberg håller med om det.

Inte jag heller för den delen. Vad man kan önska är en snabbare hantering av bärgningarna.

Om de snabbaste förarna får som de vill blir det en defilering som i heat två där Thed Björk ledde från start till mål utan att vara hotad.

Viss hjälp fick han av att Fredrik Ekblom fick växellådsproblem innan starten gick och tvingades bryta, samt att Fredrik Larsson inte kom av startplattan, borde ha startat sist men inte gjorde det och fick straff för det.

Thed Björk segrade (firade det med att klättra på staketet vilket kanske kostar böter!) före Richard Göransson och Linus Ohlsson. Mattias Andersson fyra och Fredrik Larsson femma efter en stark uppkörning och befäst totalledning.

Topp 5 heat 1

1. Erik Jonsson, BMW SR 27:36,122

2. Linus Ohlsson, Kia Optima +0,313

3. Mattias Andersson, Dacia +0,446

4. Mattias Lindberg, Kia Optima +1,241

5. Fredrik Larsson, BMW SR +2,576

Topp 5 heat 2

1. Thed Björk, Volvo S60 20:24,422

2. Richard Göransson, Saab 9-3 +5,703

3. Linus Ohlsson, Kia Optima +15,879

4. Mattias Andersson, Dacia +20,654

5. Fredrik Larsson, BMW SR +32,594