Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Sarnia / Shutterstock

Ken Block är död

Den amerikanske rallyföraren Ken Block har omkommit i en snöskoterolycka.

Under måndagen var rallyföraren Kenneth Block ute på en snöskotertur i Wasatch County, Utah, i närheten av familjens ranch och teamet Hoonigan Racings huvudkontor. Enligt polisens uttalande ska Ken Blocks skoter ha vält i en brant backe och hamnat över honom. Han dödsförklarades på platsen. Han ska ha varit ute med en grupp vänner men vid tiden för olyckan varit själv.
I ett uttalande skriver hans team Hoonigan:
”Det är med djup sorg vi kan bekräfta att Ken Block gick bort i en snöskoterolycka. Ken var en visionär, pionjär och en ikon. Och viktigast av allt, en far och make. Han kommer att vara otroligt saknad.”

Ken Block i sin Ford under rallycross-VM för några år sedan.Ken Block i sin Ford under rallycross-VM för några år sedan.Ken Block i sin Ford under rallycross-VM för några år sedan.
Ken Block i sin Ford under rallycross-VM för några år sedan. Foto: Ivan Garcia / Shutterstock

Ken Block inledde sin rallykarriär 2005 och har bland annat tävlat i Svenska rallyt 2011. Men han är främst känd som extrem motorsportare och slog igenom på riktigt med sina Gymkhana-videos där den första släpptes 2008. Han har även tävlat i motocross och skateboard.
Ken Block blev 55 år gammal och efterlämnar fru och tre barn.

I filmen nedan kan vi se Ken Block när han för drygt fyra år sedan lekte med bilen i bland annat Luleå i Gymkhana 10.

https://youtu.be/m_KBvP0_8Tc