Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080201-jtcc-2008
080201-jtcc-2008
080201-jtcc-2008
080201-jtcc-2008

Kenneth Hansen ger sig in i JTCC

Kenneth Hansen Motorsport ger sig in i JTCC! Den flerfaldige ralllycrossmästaren tänker dock inte själv köra i juniorklassen...

Det är Linus Ohlsson från Jönköping och Erik Larsson från Götene som ska köra berättar Kenneth Hansen. De är unga, formbara och har ett brinnande intresse som kan visa sig avgörande när det gäller.

Båda bilarna, Citroën C2, är byggda enligt Hansens instruktioner. Erik Larssons bil har tagit form hos framtidens tävlingsmekaniker på Stjerneskolan i Torsby. Eleverna på skolan ska följa bilen under säsongen ute på tävlingarna såsom en del i deras utbildning.

Linus Ohlsson har under det senaste halvåret byggt en egen Citroën C2. Han har sina rötter i kartingen och har redan tävlat i sex år. Nu går han på motorsportgymnasiet i Mjölby och siktar på att bli tävlingsförare på heltid.

Erik kommer att ratta Hansens C2. Erik har tidigare erfarenhet av både karting och rallycross. Nu dök chansen upp att pröva vingarna i racing och han var inte sen att nappa på tillfället. Erik är uppväxt i en  motorsportfamilj där både pappa Ronny och storbror Johan har tävlat i rallycross på hög nivå.

Pemiären för JTCC är den 20 april på Ring Knutstorp. Då står även Mattias Ekströms juniorsatsning med Simon Reinberth i en Audi A3 på startlinjen. Picko Troberg har aviserat att han gör ännu en satsning med två unga förare i JTCC.