Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080512-kenneth-hansen
080512-kenneth-hansen
080512-kenneth-hansen
080512-kenneth-hansen

Kenneth Hansen trea i Frankrike

Efter mycket slit blev det slutligen en hygglig tredjeplats för Kenneth Hansen i den franska EM-deltävlingen i rallycross. Vann gjorde inte helt oväntat fransmannen Jean-Luc Pailler som togs emot av närmare 20.000 jublande landsmännen runt Circuit de Kerlabo. 

- Jag har slitit med att hitta körrytmen på banan och fastän jag laddade fullt så var det knepigt att hitta den där yttersta tiondelen fartmässigt, sa Hansen.

I starten av A-finalen ryckte Pailler direkt till sig ledningen i sin Peugeot 207 före norrmannen Ludvig Hunsbedt i Volvo S40. Hansen smet upp på innern i första sväng och in bakom Ludvig.

- Men jag fick en rejäl smäll bakifrån och flög in i Hunsbedt. Framvagnen på bilen blev kvaddad och den blev orolig att köra. 

- Jag valde då att sticka in på jokerspåret direkt och istället jaga mig i kapp täten. Det blev delvis en lyckad manöver. Han låg trea men blev omkörd av Guttorm Lindefjell med två varv kvar. Det såg också ut att bli en fjärde plats för Hansen ända tills sista sväng då Hansen lyckades ta tillbaka tredjeplatsen. Michael Jernberg i sin nya Skoda Fabia låg precis i stötfångaren på Hansen och blev fyra. David Meslier blev femma och Lindefjell sexa. Andreas Eriksson i sin Ford Fiesta slutade på andra plats i B.-finalen. Stig-Olow Walfridsson, Renault Clio, och Per Eklund, Saab 9-3, tog sig till C-final men avancerade inte därifrån. Nästa EM-tävling går i Ungern om tre veckor.

A-final division 1

1. Jean-Luc Pailler, Frankrike, Peugeot 207 

2. Ludvig Hunsbedt, Norge, Volvo S40 

3. Kenneth Hansen, Sverige, Citroën C4 

4. Michael Jernberg, Sverige, Skoda Fabia 

5. David Meslier, Frankrike, Renault Clio 

6. Guttorm Lindefjell, Norge, Ford Focus 

Mästerskapsställning division 1

1. Ludvig Hunsbedt, 37 

2. Kenneth Hansen, 32 

3. Michael Jernberg, 25 

4. Sverre Isachsen 22 

5. Jean-Luc Pailler, 20