Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100920-hansen-rallycross
100920-hansen-rallycross
100920-hansen-rallycross
100920-hansen-rallycross

Kenneth Hansen tvåa i rallycross-EM

EM-silvret i rallycross stod på spel när förarna ställde ställde upp i säsongens sista A-final i Tjeckien. Det var en helt öppen affär mellan Liam Doran, Kenneth Hansen och Michael Jernberg, som alla hade chans att ta andraplatsen. 

Kenneth Hansen var taggad och gjorde en bra och taktiskt helrätt final och fixade andraplatsen.

Kenneth Hansen startade trea och hade Doran framför sig i första startledet, medan Jernberg ställde upp strax bakom på femte ruta. Hansen fick till en pangstart och utmanade den nykorade EM-mästaren Sverre Isachsen om ledningen.

Kenneths teamkollega Liam Doran tvingades ge upp tidigt då han fick problem med drivningen på bilen. 

Kenneth, som varit mycket snabb hela helgen, satsade på att ta jokerspåret redan på första varvet för att sedan kunna jaga ikapp fältet. Visst var målet att vinna loppet, men det viktigaste för mästerskapet var att hålla Jernberg bakom sig. Därför var förvåningen stor när Jernberg tog joker samtidigt som Hansen.

- När jag såg att han följde efter mig in på alternativspåret trodde jag först att jag såg fel, berättar Kenneth. Det var en lättnad när jag insåg det och kände på mig att nu fixar jag det här, trots att det var fyra varv kvar.

Sverre Isachsen vann A-finalen före sin landsman Frode Holte. Kenneth körde in som trea precis bakom Holte. Jernberg slutade fyra både i finalen och i mästerskapet. Bronset gick till Liam Doran, som trots sin sjätte plats i loppet slutade på samma poäng som Jernberg. De båda hade samma antal segrar och andraplatser under säsongen, men Doran vann i kraft av fler tredjeplatser.

 Tjeckien A-final

 1. Sverre Isachsen (N) Ford 

2. Frode Holte (N) Volvo  

  3. Kenneth Hansen (S) Citroén.

4. Michael Jernberg (S) Skoda.

5. Mats Lysen (N) Renault .

6. Liam Doran (GB) Citroén.

 EM-tabellen efter 10 deltävlingar

 1. Sverre Isachsen ,141 p.

2. Kenneth Hansen ,124 p.

3. Liam Doran, 121 p.

4. Michael Jernberg,121 p.

5. Stig-Olov Walfridson, 91 p.