Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100630-kennybräck x games
100630-kennybräck x games
100630-kennybräck x games
100630-kennybräck x games

Kenny Bräck ska försvara X Games-guld

Det börjar närma sig X Games-tider igen. När 16:e sommartävlingen avgörs står ett hett svenskt namn på startlinjen i rallydeltävlingen, nämligen Kenny Bräck. Ska han lyckas försvara sitt guld från förra året?

Det är nu några år sedan värmlänningen Kenny Bräck gjorde sig ett namn internationellt. Det var 1999 som han vann Indianapolis 500. Men Kenny Bräck, som lade av med tävlingsbiten för fem år sedan, är fortfarande ett namn som för stor respekt med sig inom motorsportvärlden, inte minst sedan han förra året ställde upp i rallydelen i X Games med en Ford Fiesta. Han plockade något överraskande hem guldet.

X Games avgöras för 16:e gången under nästa månad och vem står där på startlinjen om inte Kenny Bräck. Han är där för att försöka försvara sitt guld från förra året. Kenny Bräck har alltså svårt att slita sig från racingbiten.

– Det är som The Eagles och Hotel California: ”Du kan checka ut, men du kan aldrig åka”. Under X Games i fjol förstod jag hur mycket jag har saknat att sitta i förarstolen sedan jag lade av 2005. Jag är verkligen tacksam över att Göran Henriksson på Olsbergs övertygade mig om att göra comeback, säger Kenny Bräck.

Han kommer i år igen att köra en Ford Fiesta som Olsbergs MSE ligger bakom. I Ford-stallet får Bräck sällskap av en trio bestående av WRC-föraren Ken Block, Tanner Foust och Brian Deegan.

Ford-bilarna kommer att deltaga i två olika grenar i år.

Nu håller vi tummarna för att Kenny Bräck lyckas försvara sin seger från förra året.