Kenny Bräck ska göra McLarens bilar ännu bättre

McLaren tar hjälp av en av de största någonsin i svensk motorsport. Med Kenny Bräcks erfarenhet och öga för detaljer ska han göra märkets supersportbilar ännu bättre.

McLaren meddelar i dag att de har värvat Kenny Bräck för att vara supersportbilstillverkarens utvecklings- och testförare. Värvningen är en del av McLarens satsning på att växa och stärka sin profil, inte minst sedan de sjösatte den nya modellindelningen med tre olika klassificeringar – Sports Series, Super Series och Ultimate Series.

– Jag är oerhört stolt över att ansluta mig till McLaren-familjen i en utvecklingsroll för nya produkter. Varje McLaren är utvecklad och byggd av ett team av mycket passionerade människor, och att köra en är ett sant förartillfälle. Under hela min karriär har jag varit väldigt passionerade när det gäller bilutveckling, så att arbeta med McLaren passar perfekt. Jag har fullt förtroende för att framtida McLaren-modeller kommer att fortsätta att sätta ett leende i ansiktet på alla som kör en, säger Kenny Bräck.

– Kenny ansluter till McLaren vid en mycket spännande tid, när varumärket går från klarhet till klarhet. Vi har ett rigoröst program på plats för den pågående utvecklingen av det framtida produktutbudet, och Kennys erfarenhet och kompetens kommer att bidra till att varje modell blir precis så spännande och engagerande som en McLaren ska vara, säger McLaren Automotives Mike Flewitt.

Kenny Bräck är en av Sveriges riktigt stora inom motorsport – genom alla tider. Den 49-årige värmlänningen har haft stora framgångar på banor världen över, inte minst i IRL där han 1998 plockade hem mästerskapet. Året därefter vann han ett av världens absolut mest kända race, nämligen det på Indianapolis Motor Speedway. Mer känt som Indy 500.

Efter att han lagt racinghandskarna på hyllan 2011 har Kenny Bräck synts vid många olika tillfällen, inte minst på Goodwood Festival of Speed där han har varit med på Teknikens Världs läsarresor och flertalet gånger kört för just McLaren, senast i somras när han körde P1 GTR.