Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kia Optima
Kia Optima
Kia Optima
Kia Optima

Kia kör STCC med Brovallen Design

Kia Motors Sweden kommer att tävla i STCC efter att ha skrivit ett treårskontrakt med Brovallen Design.

– Kia har haft en enorm utveckling i Sverige de senaste åren och det känns inspirerande att få vara med på den resan. Kia har inte tävlat på den här nivån i Sverige tidigare och det är bra för svensk racing när det kommer in nya, engagerade partners, säger Tobias Johansson, ägare av Brovallen Design.

Teamet kommer att tävla med två Kia av Optima-modell med två unga förare i form av Andreas Wernersson och Mattias Lindberg.

– Förutom ett bra resultat på banan hoppas vi förstås att Kia också kommer att bli mer känt och vi vet ju att målgruppen vi kommer att nå via motorsport är gigantisk. Ytterligare en aspekt är att vi via samarbetet med Brovallen Design kommer att stötta två unga och mycket lovande förare, säger Peter Himmer, vd Kia Motors Sweden AB.

19-åriga Wernersson gjorde ett inhopp med Brovallen Design i STCC-finalen förra året och imponerade med att ta poäng i båda tävlingarna, med sjätte plats som bästa resultat.

– Det gick bra och sedan dess har jag och Tobias haft en dialog. Nu ska jag göra mitt yttersta för att plocka så bra placeringar som möjligt. Det är inte lätt för en 19-åring att vinna STCC men målet är att stå på pallen under säsongen. Det är en tuff uppgift men jag ställer inte upp för att vara utfyllnad, säger Wernersson.

20-åriga Lindberg slutade på tredje plats totalt i Clio Cup Sverige förra året och har tidigare tävlat i Formel Renault med starka resultat.

– Det absolut största steget i min karriär. Jag har tävlat i Formel Renault som är en snabb bakhjulsdriven bil, jag tror att det är lite samma känsla i STCC-bilen. Brovallen Design presterade bra på finalen i höstas och det är ett team som har kapacitet att slåss i toppen, säger Lindberg.

STCC-säsongen startar den 9-10 maj på Knutstorp i Skåne och de officiella försäsongstesterna börjar nästa vecka på samma bana med start 23 april.