Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
051229_kimi_toyota051229_kimi_toyota051229_kimi_toyota
051229_kimi_toyota Foto: McLaren-Mercedes

Kimi Räikkönen till Toyota?

Rykten och spekulationer tillhör Formel 1. Det senaste vi hört kommer från tyska "Bild am Sonntag" som påstår att Toyota erbjudit Kimi Räikkönen nära en miljard kronor för fem år med teamet.

Efter att McLaren bekräftade att F1-världsmästaren Fernando Alonso kommer att köra för dem 2007 har rykteskarusellen snurrat igång på allvar. Framförallt så är frågan var finländaren Kimi Räikkönen kommer att ta vägen. Troligt är att han mer eller mindre är klar för något annat stall än McLaren eftersom de valt offentliggöra sitt och Alonsos samarbete.

Länge har det ryktats om att Räikkönen ska vara på väg till Ferrari och ersätta Michael Schumacher som i sin tur skulle till Red Bull mot en större summa pengar.

Nu har ett nytt rykte tagit fart sedan källor i Toyota-teamet säger att Räikkönen kommer att ersätta "fel" Schumacher, det vill säga lillebror Ralf Schumacher i Toyota. Det skriver tyska "Bild am Sonntag". Det handlar om ett kontrakt på fem år värt 100 000 000 €. Alltså närmare en miljard kronor.

En enorm summa men enligt uppgift har Toyota numera överlägset störst budget i Formel 1-världen så pengar är ingen trång sektor för den japanska jätten.

Hur säsongen 2007 kommer att se ut återstår att se och många rykten kommer att florera runt. Än så länge är det bara Fernando Alonso som har kontrakt klart bland toppförarna.