Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CE Dealer Team

Klara Andersson tryggar framtiden i rallycross-VM

Nu står det klart att 23-åriga stjärnskottet Klara Andersson fortsätter i rallycrossens högsta serie. Dessutom med ett flerårigt avtal med CE Dealer Team.

– Chanser som dessa, det är en på en miljonen, och jag är mycket tacksam för deras (CE Dealer Team, reds. anm.) tilltro på mig som förare. Jag är väldigt spänd på att se vad vi kan åstadkomma tillsammans i framtiden, säger Klara Andersson.

Bakgrund inom gokart. Första rallycrossstart 2018 och SM-vinnare i 2 150-klassen 2021. Sedan vidare upp till rallycross-VM 2022, under första säsongen med de eldrivna bilarna. Det har gått spikrakt uppåt för Klara Andersson och hon tackade CE dealer Team för förtroendet genom att ta tredjeplatsen vid deltävlingen i Portugal 2022 – vilket även blev första podiumplaceringen för en kvinnlig förare i rallycross-VM. Dessutom tog Klara den totala sjundeplatsen i serien 2022. Hur teamet i sin tur tackade henne? Genom att ge henne ett flerårigt avtal för vidare tävlande inom FIA World Rallycross Championship med start under denna säsong. Vill du se hur Klara har det inne i bilen under tävling kan du klicka här.

Foto: CE Dealer Team

– Att börja min FIA World RX-karriär med CE Dealer Team förra året var fantastiskt och att fortsätta med dem 2023 och framåt är verkligen inspirerande för mig som ung förare. Jag är väldigt glad över att få fortsätta tävla med min lagkamrat Niclas (Grönholm, reds. anm.), vi fungerar riktigt bra tillsammans. Nu har jag gjort mitt rookieår och jag har lärt mig så mycket att det är dags för nästa steg framåt, säger Klara Andersson.

PWR-bilarna som duon tävlar med är byggda enligt det RX1e-reglemente som gäller för rallycrossens högsta serie. Bilarna är batteri- och fyrhjusldrivna bestar på 680 hästar, minst sagt explosiva skapelser. Något som Jussi Pinomäki, Team Manager för CE Dealer Team understryker.

– Oavsett vem du är är, din debutsäsong i ett FIA-världsmästerskap blir alltid ett elddop. Och Klara klarade av det likt en förare med betydligt mer erfarenhet än vad hon faktiskt har, och tog steg framåt i sin personliga utveckling under hela säsongen. Vi ser fram emot en spännande resa framåt, där vi tillsammans utmanar motorsportens gränser och normer, säger Jussi Pinomäki som avslutar:

– Vi är glada över att ha Klara ombord även på längre sikt efter en riktigt imponerande första FIA World RX-säsong.