Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krascher och kontroverser för Emma Kimiläinen i STCC

Emma Kimiläinen hade en snabb men kontroversiell och kraschfylld STCC-helg i Falkenberg där hon bestraffades i båda tävlingarna.

I första tävlingen körde SEAT-föraren på tidigare mästerskapsledaren Robert Dahlgren som tvingades bryta, en incident hon fick en drive through-bestraffning för.

– Jag var precis bakom Dahlgren och han bromsade snabbt i en kurva där jag inte brukar bromsa. Det kom som en överraskning och tyvärr gav jag honom en liten knuff. Då det var så blött började han snurra och jag fick en drive through-bestraffning, säger Kimiläinen.

Volvo-föraren Dahlgren höll oväntat nog inte med om beskrivningen på incidenten och var besviken över att tappa viktiga poäng samt mästerskapsledningen.

– Du kan inte ens köra om där. Hon måste missbedömt situationen totalt. Jag är självklart väldigt besviken, speciellt då jag hade farten att utmana Göransson, bilen bara satt, säger Dahlgren.

Kontroverserna fortsatte i andra tävlingen för Kimiläinen där hon körde på Björn Wirdheim som snurrade av och bröt samt körde ihop med sin teamkollega Johan Kristoffersson en kurva senare. Även här fick hon en drive through-bestraffning.

– Wirdheim körde rakt in i sidan på mig trots att jag lämnade honom utrymme i den kurvan. Sedan började en kedjereaktion efter det, jag blev påkörd bakifrån, jag körde på honom, han började snurra, min teamkompis körde på mig så jag snurrade. Och jag var den enda som fick svartflagg… och tävlingsledningen kunde inte ens säga varför, säger Kimiläinen.

Trots de båda nollpoängarna är Kimiläinen pragmatisk inför de kommande tävlingarna.

– Bra fart, lärt mig mycket om inställningarna på bilen och kass racing. Nu blir det ett litet sommaruppehåll och ladda batterierna inför nästa i augusti, säger Kimiläinen.

Foto: Tony Welam