Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kubica borta från tävling även 2012

Under den Formel-1-säsong som just avslutats har polacken Robert Kubica lyst med sin frånvaro, till följd av en rallyolycka i våras. Som det ser ut saknas han även under nästa säsong.

Som ni kanske kommer ihåg skadades talangfulle polacken Robert Kubica svårt i samband med en avåkning i en Super 2000-rallybil i våras. Trots en operation, som enligt uppgift gick enligt plan, blev resultatet en säsong där Kubicas bil i Lotus-Renault-teamet i stället fick rattas av andra. Inledningsvis tog tysken Nick Heidfeld Kubicas plats, för att under senare halvan av säsongen ersättas av Bruno Senna.

Som det ser ut nu, och enligt officiella uttalanden, så kommer polacken att saknas även under 2012 års säsong. Rehabiliteringen av skadan ska dock gå bra, dock inte fullt så pass bra att Kubica är redo att sätta sig i en Formel-1-bil igen riktigt än. Enligt uttaladnen ska han dock ha möjlighet att röra den arm som opererats, men med tanke på den finmotorik som krävs i Formel 1 kanske det är förståeligt att det är en bit kvar.

I detta nu diskteras även en förlängning av Kubicas kontrakt med Lotus-Renault. Kontraktet löper nämligen ut efter nästa år, och vi vet att stallet håller alla test- och tävlingsbilar redo för när rehabiliteringen gör det möjligt för Kubica att återvända. Under tiden blir dock frågan förstås vem som kommer vikariera för Kubica under kommande säsong. Kanske får Bruno Senna fortsatt förtroende, kanske tar Lotus-Renault in någon annan av den tämligen stora mängd unga talangfulla förare som teamet knutit till sig. Vi får se helt enkelt.