Foto: srt41.com

Kvadrupelamputerad kör Le Mans nästa år

Arm- och benlösa Frederic Sausset ska köra Le Mans 24-timmars nästa år i LMP2-klassen. Med mycket vilja är inget omöjligt.

https://youtu.be/yOuEPrPHwow

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Den nu 46-årige fransmannen Frederic Sausset förlorade båda sina armar och båda ben efter en aggressiv bakterieinfektion 2012. Efter en lång återhämtningstid och tack vare en nära vän som är professionell racingförare ska Sausset nu ge sig ut på racingbanan.

Med stöd och hjälp från ett flertal företag, biltillverkare och racingförare kommer Sausset ge sig ut på Circuit de la Sarthe under nästa års Le Mans 24-timmars.

Bilen är en LMP2-prototyp som Sausset kommer att köra med specialbyggda reglage för broms och gas som han manövrerar med sina lår, samt en armprotes för att sköta styrningen. Co-driver blir Christophe Tinseau som tidigare har deltagit i Le Mans 24-timmars hela elva gånger, den tredje föraren är ännu inte presenterad.

När Sausset ger sig ut på banan blir han den andre fysiskt handikappade föraren att ställa upp i ett stort långloppsrace den senaste tiden. Den tidigare F1-föraren Alex Zanardi gjorde tidigare i år comeback som racingförare när han ställde upp i 24-timmars på Spa Francorchamps.

Videon ovan är dessvärre på franska.