Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Läget stabilare men ändå ovisst för Schumacher

I går kom läkarna som behandlar Michael Schumacher efter skidolyckan med besked om att hans tillstånd är stabilare än förut men att man ändå inte kan utesluta bakslag.

Det var söndagen 29 december som sjufaldige Formel 1-världsmästaren Michael Schumacher ramlade i skidbacken och slog i huvudet så illa att han erhöll hjärnblödningar och därefter försattes i koma av läkarteamet på universitetssjukhuset i franska Grenoble.

 Sedan dess har uttalandena från läkarna varit få och det enda som sipprat ut har varit att Schumachers liv hängt på en skör tråd.

I går uttalade sig läkarna på nytt i ett kort meddelande till bland annat tysk press. I det uttalandet kan ett visst ljus skönjas då det säger att läget för Schumacher är stabilare än vad det tidigare varit. Detta tack vare en ny behandlingsmetod som Schumacher reagerat positivt på.

 Läkarna säger att han för tillfället inte längre svävar i akut fara, men att de inte vågar utesluta bakslag. Så sent som i fredags förra veckan, fem dagar efter olyckan, såg det ut som att världen skulle förlora Schumacher. Det var andra gången efter olyckan som läget såg nattsvart ut, första gången var under måndagskvällen dagen efter olyckan. Efter fredagens status bytte alltså läkarna behandlingsmetod.

När läkarna kan väcka upp Schumacher ur koman vet de inte. De vet inte heller om Schumacher kommer att återhämta sig helt. Under de kommande dagarna och veckorna ska ytterligare tester på Schumachers hjärna genomföras. Man ska kontrollera hjärnans funktioner när svullnaderna minskat.

 Läkarna betonar att trots att skedet är inne i en stabil fas så är situationen för Schumacher fortfarande väldigt kritisk då det kan uppstå komplikationer när som helst.