Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070711-lewis-hamilton070711-lewis-hamilton070711-lewis-hamilton
070711-lewis-hamilton

Lewis Hamilton får mer stålar

Det var inte många som hade tippat Lewis Hamilton i topp i VM-tabellen efter nio körda F1-lopp. Det hade antagligen inte hans chefer heller gjort, som nu ger honom en fin bonus.

Rookien Lewis Hamilton började årets säsong med ett kontrakt som ger honom 2,7 miljoner kronor i årslön plus 67 000 kronor i bonus för varje poäng han plockar i F1-tävlingarna. Hittills i år har han kört in 70 poäng och leder alltså VM-serien. Dessa poäng motsvarar cirka 4,7 miljoner i bonuspengar. Helt okej lön för de flesta, troligtvis även för Hamilton. Men nu borde han vara ännu gladare eftersom en klausul i hans kontrakt trädde i kraft efter tävlingen på Silverstone. Exakt vad klausulen går ut på vet vi inte, men antagligen är den poängbaserad. Har han nått upp till ett visst antal poäng efter halva säsongen får han en summa pengar på sitt bankkonto. Denna summa är på nätta 15,3 miljoner kronor.

Skulle Lewis Hamilton dessutom ta minst 50 poäng på de återstående åtta loppen i år, så kommer han att få en årslön på total 27 miljoner kronor… och då har vi inte räknat in en eventuell bonus om han skulle stå där som F1-mästare i slutet av säsongen.

Inte undra på varför Hamilton gör tummen upp på bilden ovan med vetskapen hur hans bankkonto fylls på ideligen!