Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lillebror Ericsson i topp i Porsche Carrera Cup

Krascher och trasig bana förstörde mycket av spänningen i säsongspremiären av Porsche Carrera Cup i Scandinavia.

Men Hampus Ericsson är lika glad för det.

Två andraplatser ger honom ledning i mästerskapet totalt efter första tävlingshelgen.

Storebror Marcus kom fyra i ett stökigt Indycarlopp i helgen. Lillebror Hampus delade upp den fyra till två andraplatser när Porsche Carrera Cup inledde tävlingssäsongen med race på Anderstorp.

Nu blev det tyvärr inte lika mycket race som tänkt då krascher och en reparation av banan drog ut på tiden och tvingade fältet att vänta och åka runt under varningsflagg.

En av de som försvann i det första heatet var regerande mästaren Lukas Sundahl, som varit överlägsen i kvalet. Med Sundahl borta kunde Pontus Fredricsson titulera sig vinnare av heatet före Hampus Ericsson.

I det andra heatet var Sundahl där han brukar vara – det vill säga i täten. Återigen var Hampus Ericsson trea i ett heat som stördes även det av en större startkrasch.

Flera tänkta toppförare försvann varför vi vi se några nya namn på pallen. Ex-F1-föraren Jan Magnussen, pappa till dagens F1-stjärna Kevin, gjorde som Hampus men med placeringen sämre. Jan Magnussen var trea i båda heaten och efter att ha varit gästförare i flera år kommer Jan nu att finnas med under flera tävlingshelger och säkert ta fler pallplatser.

Att dubbla sin placering var uppenbarlig en populär strategi då Marcus Annervi var fyra i båda heaten. Annervi vann Sprint Challenge förra året och tar år för år steg mot den absoluta toppen.

Vi var många som såg fram emot Ingemar Stenmarks riktiga debut i Sprint Challenge men det var teamkompisen Aksel Lund Svindal som visade sig vara snabbast. Svindal besegrade Stenmark redan under Race of Champions i Piteå i vintras och den här gången blev det en meriterande heatseger för norrmannen. Det andra heatet i Sprint Challenge vanns av Kenneth Ahnelöv som också leder totalt efter första tävlingshelgen.