Foto: Linus Lundqvist Racing

Linus Lundqvist brittisk Formel 3-mästare!

Han kom, han sågs, han segrade. Linus Lundqvist från Tyresö segrade på Silverstone under lördagen vilket innebär att han är brittisk Formel 3-mästare.

Tidigare i år avancerade Linus Lundqvist från brittisk Formel 4 till det brittiska Formel 3-mästerskapet. Detta efter riktigt bra körning i fjol, och ännu bättre blev det i år trots klassen högre upp.

Deltävlingen på Silverstone i dag innebar inte bara pole position efter att ha varit snabbast under kvalet, han var nämligen snabbast av alla även under racet. Med drygt tre sekunders marginal korsade han mållinjen före tvåan Tom Gamble.

Foto: Linus Lundqvist Racing

Vinsten i dag säkrade mästerskapstiteln till Linus Lundqvist som kör för Double R Racing, samma team som han körde Formel 4 för i fjol. Han har nu 531 mästerskapspoäng, 85 fler än dansken Nicolai Kjaergaard som ligger tvåa. Två lopp i morgon återstår, men försprånget är ointagligt.

– Det här är en helt obeskrivlig känsla, fullständigt magiskt, utbrister en tagen Linus Lundqvist och fortsätter:

– Det här har varit mitt stora mål den här säsongen och jag är så otroligt glad att faktiskt ha lyckats uppnå det. Det här betyder otroligt mycket för mig och jag vill verkligen ta det här tillfället i akt att tacka mitt team, Double R Racing, för allt det jobb som har gjort detta möjligt. Det här är den största och utan jämförelse viktigaste dagen i min karriär så här långt. Helt, helt fantastiskt!

Foto: Linus Lundqvist Racing

Linus Lundqvist har ett endaste mål i sikte, nämligen att bli Sveriges första F1-världsmästare. Det förklarade han i SVT för några veckor sedan.Och visst ser det bra ut, även om det är lång väg att vandra för att hamna i Formel 1. Brittisk Formel 3 har ju under åren (började 1951) fostrat många blivande och i många fall väldigt framgångsrika Formel 1-förare. Exempelvis har följande kända F1-namn blivit brittiska F3-mästare: Gunnar Nilsson (1975), Nelson Piquet (1978), Stefan ”Lill-Lövis” Johansson (1980), Ayrton Senna (1983), Mika Häkkinen (1990) och Rubens Barrichello (1991). Det är med andra ord ett fint sällskap Linus Lundqvist hamnat i.

https://youtu.be/9y5UJGZ8prQ