Foto: This image is copyright free for editorial use. (c

Lite förvirrat Mini WRC-läge

Som vi tidigare berättat kommer Mini och Prodrive att gå skilda vägar, enligt officiella uppgifter. Men Prodrive-Minis kommer att köras i WRC i alla fall!

Det blir det italienskbaserade Motorsport Italia WRC Team Mini Portugal som blir Minis officiella VM-team i fortsättningen, efter Svenska Rallyt. Teamets två förare Armindo Araujo och Paulo Nobre kommer att köra de restrerande tolv deltävlingarna i WRC.

 Men Prodrive blir kvar på så sätt att de kommer att sköte de icke officiella fabriksbilarna för privatförare, vilket bland annat inkluderar Patrik Sandell som skall köra minst fyra tävlingar efter Svenska Rallyt.

 Men Prodrive säger också i en pressrelease att de kommer att fortsätta i WRC med Dani Sordo och hoppas också att de kan plocka VM-poäng för konstruktörer.

 Hur allt detta ska gå till ber vi att få återkomma om men önskar Patrik Sandell och Richard Göransson all lycka i Svenska Rallyt med sina Minis. Ovissheten om vad som ska ske i framtiden tycks inte spela någon roll när det gäller Svenska Rallyt.