100406 wrc jordanien
100406 wrc jordanien

Loeb tog ytterligare seger i WRC

Sebastien Loeb vann VM-rallyt i Jordanien överlägset. Det var ett problemfyllt rally för de flesta men det skördades ändå en del svenska framgångar.

Rallyt blev kontroversiellt då det hela tiden var teamorder. För att få bättre startpositioner tills nästa dag chackrade både Citroën och Ford kraftigt. Till slut blev det i alla fall suveränen Loeb som segrade före Jari-Matti Latvala i Ford och Petter Solberg i Citroën. Mikko Hirvonen hamnade långt efter på grund av en avåkning.

Patrik Flodins fina form håller i sig och han vann nu PWRC-klassen i sin ryskägda Subaru Impreza. Han ligger tvåa totalt i VM efter Armindo Araju, Mitsubishi.

PG Andersson hade ett problemfyllt rally även han och ett fjäderben gick rakt igenom motorhuven på första dagen. Han kom dock tillbaka starkt och slutade trea i klassen Super 2000 där i stort sett alla hade problem.

Patrik Sandell var en av dem och han blev femma i klassen vilket han naturligtvis inte var nöjd med. Skodaförarna Andersson och Sandell ligger tvåa respektive femma i sammandraget. Spanjoren Xavier Pons som vann klassen i Jordanien leder totalt.