Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 3
Foto: Team MA:GP
2 AV 3
Foto: Team MA:GP
3 AV 3
Foto: Team MA:GP

Lynk & Co 03 TCR till STCC 2021

Med Team MA:GP och Mattias Andersson i spetsen kommer Lynk & Co 03 TCR att tävla i årets STCC.

Mattias Andersson som är ägare och förare av Team MA:GP gjorde sin STCC-debut 2001 och kommer i år att göra sin 21:a STCC-säsong bakom ratten i Lynk & Co 03 TCR. Det blir då det tredje mästerskapet som bilen kommer att representeras i där de tidigare är WTCR, Cyan Racing, och TCR China, Teamwork Motorsport.

– Jag är oerhört laddad för att starta ett nytt kapitel i STCC med en mycket speciell bil. Jag har sett framgångarna de skördat i WTCR och TCR China med bilen, något som gjorde vårt beslut mycket enkelt. Det ska bli spännande att se vad vi kan uppnå för resultat med bilen i Sverige, säger Mattias Andersson. 

Förra säsongen slutade Mattias Andersson på sjätte plats i STCC med två pallplatser och då körde han en Honda Civic Type-R TCR. STCC TCR Scandinavia-säsongen drar igång 4-5 juni och startar på Ljungbyhed Park.

– Vi är oerhört stolta över att ha Lynk & Co representerade i STCC med Mattias Andersson och MA:GP samt att tillväxten i mästerskapet fortsätter peka starkt uppåt, säger Micke Bern, vd för STCC.

Tävlingskalender STCC TCR 2021
4-5 juni – Ljungbyhed
18-19 juni – Skellefteå
21-22 augusti – Gelleråsen
4-5 september – Anderstorp
2-3 oktober – Mantorp Park
8-9 oktober – Knutstorp