Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Cyan Racing

Lynk & Co Cyan Racing avslutar sitt tävlande abrupt

Lynk & Co Cyan Racing avbryter sin medverkan i World Touring Car Cup med omedelbar verkan på grund av återkommande däckproblem. 

Göteborgsbaserade Cyan Racing är ett tävlingsteam inom Lynk & Co-verksamheten och de kör en Lynk & Co 03, som är tävlingens tyngsta bil. Det har medfört långvariga problem med däcken, vilket har resulterat i att förare råkat ut för krockar då däckfelen orsakat säkerhetsbrister.

Under den senaste tävlingshelgen i Vallelunga i Italien tvingades Cyan Racing kräva åtgärder från WTCR-organisationen då bland annat deras förare Yvan Muller kraschade i över 220 kilometer i timmen. Laget drog sig ur samtliga lopp den helgen och samma tävlingshelg drabbades flera lag av däckproblem och endast en handfull bilar kom i mål utan fel på däcken.

LÄS OCKSÅ: Baninspirerad Lynk & Co 03 från Cyan Racing 

Däckleverantörerna till WTCR har inte släppt några specifikationer för privata tester, vilket gör att teamen inte kan utföra simuleringar och beräkningar kopplade till däckprestanda. Cyan Racing menar att man inte fått till någon lösning med WTCR och därför har man beslutat att avbryta tävlingen helt och hållet.

– Vi har ett däck i år som inte kan hantera balansen mellan prestanda och kompensationsvikt för alla bilar på alla banor. Och vår bil går tyngst av alla. Som ett resultat utsätts våra förare för däckfel i höga hastigheter och krockar. Det är helt enkelt inte möjligt för Cyan Racing att fortsätta säsongen på ett säkert sätt, säger Fredrik Wahlén, teamchef för Cyan Racing.