Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110319 gp2 imola110319 gp2 imola110319 gp2 imola
110319 gp2 imola

Marcus elva på Imola

Sjua i kvalet och elva i första loppet för en magsjuk Marcus Ericsson i avslutningshelgen i det Asiatiska GP2-mästerskapet.

När första loppet i andra och sista omgången i det Asiatiska GP2-mästerskapet på Imolabanan, Italien (!) var avgjort fanns Marcus Ericsson på elfte plats i resultatlistan.

Tidigt i loppet drog topptrion Grosjean, Van der Gard och Herck iväg ett snäpp och Marcus behöll sin sjundeplats trots en skadad framvinge och uppvaktning av stallkompisen Bird.

På åttonde varvet började ekipagen att göra depåstopp och Marcus avancerade en placering och sedan ytterligare två innan han på varv 14 valde att gå in själv. Ute på banan igen var han åter sjua.

Ett par varv senare hade han rasat till elfte plats efter en grötig situation där han blev trängd av ett par bilar.

I mål var Marcus mindre än två sekunder från den eftertraktade åttondeplatsen som ger Pole Position till söndagens sprintrace.

Marcus Ericsson kvalade till sig sjunde bästa tid. En bedrift med tanke på att han under största delen av träningen fått agera åskådare. Under första passet kraschade han nämligen och bilen fick allvarliga skador i främre hjulupphängningen och framvingen.

Bilen blev inte heller klar till träningspass två – Marcus hade med andra ord bara fyra varv lagda på den för honom nya banan mot konkurrenternas 20-25 inför lördagens kval.

Mentorn Kenny Bräck berättar också för Teknikens Värld att Marcus var magsjuk under såväl träning, kval som det första loppet.

Nästa lopp går i morgon söndag klockan 14. Marcus ligger på sjätte plats i sammandraget.

Resultat GP2 Asia Imola lopp 1

1) Grosjean

2) Van der Gard

3) Bianchi

4) Herck

5) Coletti

6) Valsecchi

7) Leimer

8) Clos

9) Fauzy

10) Gonzalez

11) Ericsson

12) Gutierrez

13) Kral

14) Varhaug

15) Turvey

16) Cecotto

17) Leal

18) Caldarelli

19) Palmer

20) Aleshin

21) Chilton

22) Pic

23) Filippi

24) Berhon

25) Bird

26) Razia

Läs mer