Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Marcus Ericsson DAMS 2013Marcus Ericsson DAMS 2013Marcus Ericsson DAMS 2013
Marcus Ericsson DAMS 2013

Marcus Ericsson kör för DAMS 2013

Efter en mindre lyckad säsong byter Marcus Ericsson upp sig till titelförsvarande DAMS.

Marcus som endast mäktade med en vinst på Spa och en pallplats i Monte Carlo under förra årets GP2-säsong byter nu stall. Det är franska titelförsvararna DAMS som blir Marcus Ericssons nya arbetsgivare, där han kommer att köra tillsammans med Stéphane Richelmi.

– Det känns jäkligt bra. Man kan inte få bättre förutsättningar än man får med DAMS. De är otroligt taggade på att vinna ett tredje år, och det har inget team gjort förut, säger Ericsson till Viasat Motor.

– Jag har tidigare trott att han ska vara favorit. Förra året började säsongen så dåligt så det blev inget av med det. Däremot avslutade han bra. Kan han börja där han slutade förra året så kommer han definitivt vara en av favoriterna, säger Eje Elgh till Viasat Motor.

DAMS är just nu det mest framgångsrika stallet i serien. De två tidigare säsongernas mästare, Davide Valsecchi (2012) och Romain Grosjean (2011), vann i stallets bilar.

– Han kommer till ett team som vunnit två år i rad och det kommer att passa Marcus som handen i handsken. Kommer resultaten har han en bra chans att slå sig i F1, avslutar Eje Elgh.