Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110212 ericsson gp2110212 ericsson gp2110212 ericsson gp2
110212 ericsson gp2

Marcus Ericsson på pallen

Gårdagens fjärdeplats kompletterades med en tredjeplats under dagens sprintrace i Abu Dhabi.

Marcus Ericsson slutplacering som fyra under fredagens GP2-lopp i Abu Dhabi gjorde att han till dagens sprintrace startade från femte ruta. Mycket prat cirkulerade kring slitagen på de nya Pirellidäcken bak. Inför racet hade därför Marcus bil mjukats upp i bakvagnen för att däcken skulle klara de 26 varven – i sprintracet har man inget obligatoriskt depåstopp.

Efter en stökig start kom Marcus iväg som femte bil men på andra varvet fick Van der Grade en bestraffning eftersom en mekaniker dröjt sig kvar vid bilen för länge innan formationsvarvet. Det gav Marcus en gratis fjärdeplats och i samma veva slog han till med loppets snabbaste varv på 1.38.259.

Efter halva loppet var ställningarna intakta i toppen. Marcus höll sig fyra, fem sekunder efter ledande Coletti, som följdes av Bird (Marcus stallkompis) och Kral. Längre bak i fältet var det livligare med Pic och Palmer som slogs om tolfte plats. Pic slog då även Marcus bästa varvid med sina 1.38.031.

När Bird kraschade i kurva 10 med fem varv kvar var pallplatsen Marcus. På varv 23 slog Bianchi, på femteplatsen, till med 1.37.745.

Marcus utmanade Kral på sista varvet men lyckade inte ta sig förbi.

Resultat

1) Coletti

2) Kral

3) Ericsson

4) Bianchi

5) Valsecchi

6) Herck

7) Leimer

8) Berthon

Helgens evenemang ingår i det asiatiska mästerskap som agerar förserie till det skarpa mästerskapet som startar i Istanbul 20-22 maj. Skriv in 17-19 februari och 11-13 mars i kalendern, då går de resterande deltävlingarna i Bahrain.

Läs mer