Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Marcus Ericsson och Renault Clio RSMarcus Ericsson och Renault Clio RSMarcus Ericsson och Renault Clio RS
Marcus Ericsson och Renault Clio RS Foto: Mail@runeluk.dk

Marcus Ericsson ”valde” Renault Clio RS som andrabil

Marcus Ericsson har valt bil vid sidan om snabba tjänstebilen Caterham CT05. Valet föll på en något mildare kärra, nämligen ärtiga Renault Clio RS.

I fredags var Marcus Ericsson, förste svensk i Formel 1 på 23 år, på snabbesök hemma i Örebro. Det anordnades en kort pressträff där lokala Renault-handlaren och Renault Nordic passade på att överlämna en sprillans nya Renault Clio RS.

 Den röda lilla prestandabilen är dekalerad enligt Caterhams och Renaults riktlinjer. Marcus Ericssons Formel 1-bil Caterham CT05 (läs mer om bilen här) är som bekant utrustad med Renaults nya F1-motor V6 Energy med turbo (läs mer om motorn här). Om du nu inte såg kopplingen mellan Caterham och Renault.

”Han såg mycket nöjd ut och vid testkörningen fick han tillfälle att testa paddlarna på ratten, RS-Drive som aktiverar Sport- eller Race-läget och Launch Control som ursprungligen kommer från F1-tekniken”, skriver Renault.

Nya Renault Clio RS, som lanserades förra året, har en liten fyrcylindrig turbomaskin på 1,6 liter som pumpar ur sig 200 hästkrafter. Den gör 0-100 km/h på 6,7 sekunder och toppar 230 km/h. Den är alltså en aning långsammare än Marcus Ericssons tjänstebil.

Fler bilder på tuffa Clio RS ser du nedan, och hur bra den är att pressas på bana kan du läsa mer om här.