Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Efter 200 varv på Indianapolis Motor Speedway var det Marcus Ericsson som korsade mållinjen först av alla.Efter 200 varv på Indianapolis Motor Speedway var det Marcus Ericsson som korsade mållinjen först av alla.Efter 200 varv på Indianapolis Motor Speedway var det Marcus Ericsson som korsade mållinjen först av alla.
Efter 200 varv på Indianapolis Motor Speedway var det Marcus Ericsson som korsade mållinjen först av alla. Foto: Grindstone Media Group / Shutterstock

Marcus Ericsson vann Indy 500

Efter ett Grand Prix i Monaco stod ännu ett klassiskt lopp på menyn, nämligen IndyCar-tävlingen Indianapolis 500. Vem som gick och vann? Kumla-sonen Marcus Ericsson!

Det var Chip Ganassi Racings Scott Dixon som startade i pole position, det var även han som ledde årets Indianapolis 500 under flest varv. Men det var inte Scott Dixon som vann, det gjorde nämligen svensken Marcus Ericsson efter en väldigt dramatisk avslutning med bland annat rödflagg några varv innan målgång.

Det är en stor bedrift att göra som Marcus Ericsson, att gå och vinna en av världens absolut mest klassiska motorsporttävlingar. Endast en annan svensk har lyckats med det tidigare, det var 1999 och vinnaren då hette Kenny Bräck.

Det gick även väldigt bra för IndyCars andra svensk. Felix Rosenqvist slutade strax utanför pallen på en fjärdeplats.

Efter dagens vinst leder Marcus Ericsson årets IndyCar-serie.

Läs gärna mer på PolePosition där du även har chans att stämma in i hyllningskören.