Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100627 marcus valencia
100627 marcus valencia
100627 marcus valencia
100627 marcus valencia

Marcus segrade i Valencia

Den tunga inledningen på GP2-säsongen är över. Marcus Ericsson vann sprintloppet i Valencia.

Det har inte klaffat alls för svenske Marcus Ericsson i GP2-serien i år. Men under den fjärde deltävlingen i Valencia lyckades han under lördagen köra in som sjua, efter att ha startat sist, och ordna två poäng – hans och stallet Super Novas första denna säsong.

Till sprint-heatet på söndagen var den andra startrutan hans, då de topp åtta-placerade förarna från lördagens lopp startar i omvänd ordning.

Marcus tog sig om rumänen Michael Herck som startat i Pole Position direkt och tur var det för i första kurvan blev det kaos med en hel del bilar inblandade. Följande varv kom säkerhetsbilen ut när Marcus stallkompis Josef Kral kraschade otäckt i hög hastighet i kurva 17 efter att ha rammat Rodolfo Gonzalez bakifrån med en luftfärd som följd.

Sju varv senare bromsade Marcus upp fältet och körde taktiskt när säkerhetsbilen åkte in i depå. Trots en bromsmiss lyckades han hålla undan från uppvaktande Giedo Van der Garde.

När fältet på varv elva blev något glesare slog Marcus till med loppets snabbaste varv och pulsen på de svenska tv-tittarna kunde gå ner ett snäpp.

Olyckan i loppets inledning gjorde att maxtiden på 15 minuter infördes vilket innebar sju-åtta kvarvarande varv och Marcus kunde relativt ohotat ta segern.

Nu hoppas vi att Marcus flyt håller i sig, att stallet har får ordning på muttrarna samt att stallkompisen Josef Kral repar sig från olyckan. Han är när detta skrivs vid medvetande men klagar över svåra smärtor i ryggen. Läkarna låter meddela att han kan röra på kroppens alla delar.