Mardrömshelg för Mattias Ekström på Norisring

Det blev en nattsvart DTM-helg för Mattias Ekström på Norisring i Tyskland där svensken blev bestraffad i första tävlingen och bröt den andra.

Teknikens Värld

Ekström kvalade tvåa i första tävlingen men körde på Mercedes-förarna Robert Wickens och Christian Vietoris i ett försök att köra om den förstnämnda, se video nedan.Audi-föraren tvingades bryta och bestraffades med tre platsers nedflyttning till den andra tävlingen.– Jag ville köra om Wickens och bromsade på normal bromspunkt. Jag försökte gå på insidan men han stängde lite. Jag tycker verkligen synd om Vietoris. Han var helt oskyldig och hamnade mitt i vår kamp, säger Ekström.

https://youtu.be/TPnpLG4FI1A

Ekström kvalade i pole position till andra tävlingen, men flyttades ned till tredje plats i och med sitt straff.Den framskjutna placeringen var dock till ingen nytta då Ekström tvingades bryta efter en sammanstötning med Mercedes-föraren Paul di Resta.Edoardo Mortara och Jamie Green säkrade en Audi 1-2 i första tävlingen medan Nico Müller tog sin första DTM-seger någonsin i den andra tävlingen framför halvsvenska BMW-föraren Tom Blomqvist på andra plats.Ekström har tappat ned till nionde plats i mästerskapet efter helgens tävlingar. DTM fortsätter den 17 juli på Zandvoort.

Resultat Race 1 – Topp 3

1 Edoardo Mortara Audi RS 5 49 varv

2 Jamie Green Audi RS 5 +0.531

3 Paul Di Resta Mercedes C63 AMG +0.903

Resultat Race 2 – Topp 3

1 Nico Müller Audi RS 5 72 varv

2 Tom Blomqvist BMW M4 +0.670

3 Maxime Martin BMW M4 +1.543