Maria de Villota allvarligt skadad efter krasch

Marussias testförare Maria de Villota skadades allvarligt efter en krasch i samband med ett test i brittiska Duxford i går. Skadorna uppges vara livshotande.

Det var vid ett testpass i brittiska Duxford under gårdagen som Marussias nyblivna testförare Maria de Villota kraschade och ådrog sig allvarliga skador. Testet, som var spanjorskans första i Marussia-bilen, avlöpte utan problem tills det att bilen skulle köras in i depå. Efter att ha bromsat in normalt accelererade bilen plötsligt rakt in i en stillastående lastbil, som träffade de Villota i huvudet. Hastigheten vid kollisionen uppges ha varit mellan 50 och 60 km/h.

Efter kraschen flögs de Villota i ambulanshelikopter till sjukhuset i Cambridge, där hon nu uppges vårdas för livshotande skallskador. Enligt uppgifter från stallet ska hon dock vara vid medvetande.

32-åriga de Villota blev officiellt anställd som testförare hos Marussia så sent som i mars i år, efter att tidigare ha testat för Renaults Formel 1-stall, och är en av ytterst få kvinnliga förare inom Formel 1.