Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Maria de Villota
Maria de Villota
Maria de Villota
Maria de Villota

Maria de Villota förlorade öga i kraschen

I förrgår kraschade Marussia F1 Teams testförare Maria de Villota under sin första testrunda med Formel 1-bilen. Nu rapporteras det att läget för henne är kritiskt men stabilt och att hon förlorat ena ögat.

Det var i mars i år som Marussia F1 Team presenterade 32-åriga spanjorskan Maria de Villota, dotter till tidigare F1-föraren Emilio de Villota, som testförare för teamet.

 I tisdags var det dags för hennes första test med Marussias F1-bil. Ett test som avlöpte normalt men inne i depå efteråt accelererade bilen helt plötsligt och Maria de Villota och bilen kraschade rakt in i en stillastående lastbil. Olyckligt nog träffades Maria de Villota i huvudet och hon fördes omedelbart till sjukhus där hon genomgått en lång operation.

 Efter operationen har Marussia, med tillstånd från hennes föräldrar, gjort ett uttalande om att läget för henne fortfarande är kritiskt men stabilt. Förutom skall- och ansiktsskador meddelar John Booth, teamchef för Marussia, att hon tyvärr förlorat höger öga.

 Han säger också att man har inlett en mycket omfattande analys av olyckan och hur den kunde inträffa. Han ber att få återkomma med mer information om den och Maria de Villotas tillstånd när det är lämpligt att göra så med hänsyn till hennes familj.