Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marklund Motorsport officiellt Volkswagen-team i VM i rallycross

Det Boliden-baserade rallycrossteamet Marklund Motorsport blir officiellt team för Volkswagen Motorsport i nya rallycross-VM.

Intresset för rallycross är på kokpunkten igen, inte minst tack vare att ett officiellt VM instiftats. Nu deklarerar Volkswagen Motorsport att Marklund Motorsport kommer att representera företagets färger i VM som inleds i Portugal den 3 maj.

Marklund Motorsport har sedan tidigare Anton Marklund, son till ägaren Jan Marklund, som förare. Tidigare i år presenterade de regerande Global Rallycross Champion Topi Heikkinen som ny förare i teamet. Marklund Motorsport är därmed en av favoriterna till att ta hem årets titel i VM.

Teamet bygger nya bilar, Polo RX Supercar, till årets säsong. Vad som sker med fjolårsbilarna är inte klart och inte heller om Marklund Motorsport kommer att representeras i rallycross-SM i år.

Jan Marklund:

 – Volkswagens kunnande inom motorsporten är uppenbart för alla. Det finns inte någon bättre biltillverkare för oss att samarbeta med än de regerande WRC-mästarna. Volkswagen vill göra ett tydligt avtryck i rallycrossvärlden och jag är glad att Marklund Motorsport valts som deras partner i FIA World Rallycross Championship. Vi kommer nu att fortsätta det hårda arbete vi har inlett under försäsongen och med support från Volkswagen ser vi verkligen fram emot att få leverera resultat från och med säsongens första tävling.

Sverige är tilldelat en deltävling i VM och den körs 4-6 juli i nordvärmländska Höljes.