Foto: Andreas Beil

Martin Tomczyk kämpar i fortsatt motvind

BMW-föraren Martin Tomczyk har en tung period bakom sig med en katastrofal avslutning på fjolårssäsongen och en dålig säsong hittills 2013. Han beskriver det som den värsta perioden i sin karriär.

Det går inte bra för Martin Tomczyk i DTM just nu, och det gjorde det inte under fjolårssäsongen heller. 2011 års DTM-vinnare Tomczyk säger i en intervju med Autosport att han just nu befinner sig i den värsta krisen hittills under karriären. Halvvägs in på 2012 års DTM-säsong låg Tomczyk bara fyra poäng från ettan Bruno Spengler men sedan vände det och Tomczyk tog inte en enda poäng under de sista fyra deltävlingarna.

 2013 års säsong har inte startat mycket bättre.

 – Efter den dåliga avslutningen förra året kom vintern och man försöker övertyga dig om att de dåliga sakerna är över och man börjar om från noll. Och sedan bara fortsätter det, säger Tomczyk till Autosport.

 På Brands Hatch såg det äntligen ut som att Tomczyk skulle avsluta sin sex race långa poänglösa svit när han tog pole position men blev av med densamma då det konstaterats att hans BMW var för lätt och då fick starta sist i fältet. På Lausitz gick det inte mycket bättre då han stötte ihop med stallkamraten Andy Praulx och halkade ned till 19:e plats. Tomczyk har nu åtta race bakom sig utan en enda poäng.

 – Jag trodde verkligen att den dåliga sviten hade tagit stopp efter Hockenheim när jag tog pole på Brands, men det bara fortsätter. Det är så här det är just nu och det verkar inte finnas något jag kan göra åt det. Jag får bara försöka leva med situationen och göra mitt bästa, säger Tomczyk.