Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
071018-p-g-andersson
071018-p-g-andersson
071018-p-g-andersson
071018-p-g-andersson

Mästaren P-G tillbaka till verkligheten

P-G Andersson blev i helgen bäste rallyjunior i världen, för andra gången. Men det ger inte per automatik en skjuts ut i den "stora" rallyvärlden. P-G lär få betala dyrt för en sits i WRC.

Enligt en intervju i Värmlands Folkblad kräver Suzuki att P-G ska betala för sig om han vill köra deras nya WRC-bil Suzuki SX4 nästa år. Och en full VM-säsong handlar om minst 20 miljoner kronor. Pengar som svenska rallyförare överhuvudtaget har svårt att få fram. Dessutom är bilen helt ny och det är stor risk att den inte kommer att kunna vara med och slåss i toppen i VM och då är det i princip bortkastade pengar. Det kan tyckas att dubbla juniormästerskap borde betyda mer men för alla utom de riktigt etablerade har det blivit så att de måste ha med sig egna sponsorer för att kunna köra rally på hög nivå. Det är ett sätt för fabriksstallen att finansiera verksamheten. Det har sagts att P-G Andersson och teamkollegan i Suzuki, Urmo Aava, skulle dela på en bil i rally-VM vilket skulle halvera kostnaden men det är fortfarande mycket pengar det handlar om. P-G har tidigare sagt att han inte har ambitionen att själv jaga fram pengar för att köra WRC. Möjligheter finns annars att köra den billigare konkurrentserien IRC eller en enklare Super 2000-bil i rally-VM men det smäller förstås inte lika högt.

- Men det lutar nog mer åt det, säger P-G till Västerbottens Folkblad innan han går hem och lägger sig. 04.30 nästa morgon ska han till jobbet som asfaltsläggare och allt är som vanligt igen.