Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lukas Sundahl brukar ligga först när det tävlas med bilar på Anderstorp.
Lukas Sundahl brukar ligga först när det tävlas med bilar på Anderstorp.
Lukas Sundahl brukar ligga först när det tävlas med bilar på Anderstorp.
Lukas Sundahl brukar ligga först när det tävlas med bilar på Anderstorp. Foto: Armin Hadzic | A1 Work / Porsche

Mästaren Sundahl tillbaka i täten i Porsche Carrera Cup

Det började överraskande illa för regerande Porsche-mästaren Lukas Sundahl.

Men efter deltävlingen i Fällfors var Sundahl tillbaka i toppen och i helgens tävling på Anderstorp är det som vanligt igen – Sundahl dominerar.

– Det är inte fel att det blir ett extra race i Anderstorp, säger Sundahl som vann det inledande heatet.

Då ett heat blev inställt i Fällfors senast lyckades arrangören klämma in ett extra heat vid helgens deltävling i Anderstorp. Det tackar Lukas Sundahl för som gillar de snabba och bankade kurvorna på den före detta F1-banan. 

Sundahl fick ta med sig sin kvalinsats i Fällfors söderut och startade alltså först i det uppskjutna heatet.

Sundahl motsvarade förväntningarna och vann heatet före Emil Persson och Ola Nilsson. Emil har tagit kliv närmare toppen i år och finns också med högt upp i totaltabellen efter flera lovande säsonger.

I de ”vanliga” Anderstorploppen får Lukas Sundahl från start kämpa mot två andra etablerade toppnamn. Hampus Ericsson och Edvin Hellsten finns med runt Lukas. Hampus var tvåa i båda kvalen medan Hellsten var snabbast i ett av dem - med Sundahl först på tredje plats.

Mikaela gästar

Hellsten har tidigare haft problem på Anderstorp men verkar nu ha hittat en fin linje. Återstår att se om han kan hålla Sundahl bakom sig i loppet också.

Bakom toppen lurar Marcus Annervi som kvalade in som fyra respektive femma och om förarna framför är lite för heta kommer Annervi att utnyttja misstagen.

I supportklassen Sprint Challenge gör Mikael Åhlin-Kottulinsky en intressant start. Mikaela leder elbilsserien Extreme E tillsammans med rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson men i Sprint Challenge möter hon bland annat OS- och VM-guldvinnarna Ingemar Stenmark och Aksel Lund Svindal.

Mikaela ersätter prins Carl Philip som inte kan vara med i helgen.

– Jag förväntar mig att det kommer att vara tufft, men det är det som är bra när man ger sig in i nya serier och nya bilar. För då måste man pusha sig själv och utvecklas snabbt. Jag tar det steg för steg och så får vi se vad det blir i slutändan, säger Mikaela i ett pressmeddelande.