Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091210-nascar för ekström
091210-nascar för ekström
091210-nascar för ekström
091210-nascar för ekström

Mattias Ekström erbjuden plats i NASCAR!

Som om inte nyheten om Danica Patrik till NASCAR vore nog. Nu nås vi även av ryktet att dubble DTM-mästaren Mattias Ekström erbjudits plats i NASCAR och megalön!

Audi ska fortsätta tävla med nio bilar i DTM men har ännu bara meddelat att de ersätter Tom Kristensen (som enbart ska köra sportvagn) med Oliver Jaris, i övrigt är inget klart. Det övriga startfältet kommer att meddelas inom de närmaste veckorna säger Audi i ett kort uttalande.

Men vi hör rykten om att Mattias Ekström erbjudits att tävla i NASCAR i stället! Det är Red Bull som vill locka över honom till andra sidan Atlanten och då handlar det om deras eget Red Bull Racing Team under ledning av Jay Frye. De förare som tävlat där i år är förre Formel 1-föraren Scott Speed och Brian Vickers och de kör Toyota Camry. Ja, i alla fall försöker bilen se ut som en sådan. Teamet tävlar i den högsta divisionen Sprint Series.

Samma källa som försett oss med detta hyperintressanta rykte säger att Mattias Ekström erbjudits stora pengar, flera hundra miljoner kronor.

Det kan låta som fantasisummor för oss vanliga svenskar men NASCAR är hur stort som helst i USA och pengarna finns i sporten.

Mattias Ekström har tidigare uttryckt intresse för NASCAR. Nu kan det bli allvar om detta rykte stämmer!