Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Audi

Mattias Ekström får nya stallkollegor i DTM 2014

Audi har ändrat föraruppställningen inför DTM-säsongen 2014 där Mattias Ekström får nya stallkollegor i form av Edoardo Mortara, Adrien Tambay och Miguel Molina i teamet Abt Sportsline.

Jamie Green lämnar Abt Sportsline efter bara en säsong och kommer att tävla tillsammans med DTM-nykomlingen Nico Müller hos Team Rosberg.

Dubbla mästaren Timo Scheider kommer att tävla med regerande mästaren Mike Rockenfeller i Audi-teamet Phoenix Racing. Scheider har tävlat för Abt Sportsline sedan han anslöt Audi 2006 och tog sina båda titlar 2008 och 2009 med dem.

– Jag har haft en fantastisk tid med Abt och jag lämnar dem med en tår i ögat. Å andra sidan ser jag fram emot att tävla för teamet som har gett oss två DTM-titlar under de senaste tre åren, säger Scheider.

Audis DTM-chef Dieter Gass menar att ändringen i föraruppställningen är ett bra beslut för att Audi ska kunna försvara titeln i årets mästerskap.

– Under vintern har vi inte bara utvecklat vår RS5 DTM för att optimera potentialen. Vi har även gått igenom olika alternativ vad gäller våra tre team och förare för att få en så stark uppställning som möjligt. Efter långa diskussioner känner vi att vi har hittat rätt, säger Gasss.

Audi föraruppställning DTM 2014 ser ut som följer:

Audi Sport Team Phoenix

Mike Rockenfeller och Timo Scheider.

Audi Sport Team Abt Sportsline

Mattias Ekström, Edoardo Mortara, Adrien Tambay och Miguel Molina.

Audi Sport Team Rosberg

Jamie Green och Nico Müller.