Foto: Audi

Mattias Ekström fortsätter för Audi i DTM 2014

Tidigare DTM-mästarna Mattias Ekström och Timo Scheider blev i dag bekräftade att fortsätta för Audi i DTM nästa år.

Teknikens Värld

Tillsammans med regerande DTM-mästaren Mike Rockenfeller innebär det att Audi har tre DTM-mästare i sin uppställning inför nästa år.

Ekström säkrade sin senaste DTM titel 2007, men började tävla för Audi 2001 och tog sin första titel 2004. Svensken har totalt 17 DTM-segrar, något som gör honom till den näst mest framgångsrika föraren i mästerskapet.

– Audi har sedan länge blivit mitt andra hem. Jag är mycket motiverad att kämpa för segrar och mästerskapstitlar för Audi igen 2014, säger Ekström.

Scheider anslöt till Audi 2006 och säkrade två DTM-titlar 2008 och 2009 för teamet Abt Sportsline. Tysken har totalt tagit sex tävlingssegrar i DTM.

– Drömmen med Audi kan fortsätta. Det har varit min önskan att fortsätta köra för Audi och det är en skön känsla att fortsätta njuta av märkets förtroende efter så många år, säger Scheider.

Audis DTM-chef Dieter Gass menar att ha tre mästare i teamet kommer att vara avgörande för att försvara DTM-titeln 2014.

– Då våra två konkurrenter inte kommer att lämna något åt slumpen nästa år för att utmana oss om titeln så är vi tvungna att ha en uppställning som kan göra jobbet. Att ha tre förare som vet hur man vinner i DTM ger oss en bra känsla, säger Gass.