Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mattias Ekström i mästerskapsledning igen i DTM

I helgens andra race från ett somrigt Moskva tog Mattias Ekström tillbaka mästerskapsledningen i DTM, efter att i gårdagens race fallit tillbaka till en tredjeplats.

Mattias Ekström går upp i mästerskapsledning i DTM-mästerskapet, en poäng före tysken, René Rast. Detta efter att ha tagit en viktig andraplats i race nummer två. Ekström startade loppet från andra ruta, bakom 2012 år mästerskapsvinnare, Bruno Spengler.

Farten var bra och Ekström satte tidigt press på kanadensaren Spengler men säkerhetsbilen tvingades ut på banan, efter att Maxime Martin kört av, på grund av problem med bromsarna. Säkerhetsbilen gynnande de som hade gått in i depå redan efter första varvet, en klunga med den tvåfaldiga mästaren Marco Wittmann, Maro Engel och Tom Blomqvist.

Vid omstart höll Ekström andraplatsen och bidaD sin tid bakom Spengler, men när det på varv 16 var dags för Ekströms depåstopp föll han tillbaka i listan och klungan med de som gjorde ett tidigt depåstopp hamnar högt upp i fältet.

Men genom snabba varv och ett bra depåstopp tog sig Ekström om Spengler och satte upp hög fart för att veva in de 18 sekunder han hade upp till Wittmann, som var den egentliga ledaren, om man räknar in det obligatoriska depåstoppet.

Med 12 minuter kvar var Ekström ikapp tätklungan och efter intensiv men välplanerad körning, med mängder av hårda kamper tog sig Mattias Ekström upp till en andraplats, 0,3 sekunder efter slutsegraren Maro Engel (första segern i DTM) och går därmed upp i mästerskapsledning i DTM.