Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100620-nascar krasch
100620-nascar krasch
100620-nascar krasch
100620-nascar krasch

Mattias Ekström kraschade i NASCAR! – exklusiv liverapport på teknikensvarld.se

Debuten i amerikanska NASCAR för Mattias Ekström slutade inte som det var tänkt. Efter elva varv hamnade dalkarlen i muren.

Mattias var på ett strålande humör på lördagmorgonen. Träffade honom som hastigast och han menade att trots gårdagens på pappret usla kvalresultat hade det tagits flera steg framåt. Utan ett par misstag i kvalet hade det blivit runt 22-23 plats trodde Mattias.

Vilken han backade upp under lördagens två träningspass. I det första slutade han 31:a men i det andra var han uppe på 20:e plats totalt. Tiden fram till de snabbaste har kapats och det kan bli riktigt intressant i söndagens Sprint Cup-race.

Men först skulle K&N Pro Series West avgöras, klassen för några år äldre NASCAR-bilar. Mattias hade där elfte startruta.

Speakern presenterade Mattias som om det vore en boxningsmatch.

”Outside row 6, nr 83 Mattias Ekström (perfekt uttal efter lektioner från en journalist nära er just nu), all the way from Sweden.”

Mattias tog en placering i starten och lade sig sedan för att inledningsvis bevaka tiondeplatsen, köra NASCAR-tävling och lära sig mer inför morgondagens stora lopp.

Mattias hade inga problem att hänga med i tempot och hade enkelt kunnat sätta in stötar på de närmast framförvarande.

Men på elfte varvet gick allt snett.

Mattias skulle styra höger över krönet (turn 3 a) men bilen ville annorlunda. Den svängde vänster och den Red Bull-lackerade Toyota Camryn träffade muren på utsidan hårt, inte bara en gång utan två.

Bilen blev allt annat än vacker och det är tur att det inte är den han ska köra i morgon, då hade det varit tveksamt med start. Mattias var dock oskadd i kroppen och det var det viktigaste.

Nu återstår det bara att ladda om till i morgon där han också har två race kan man säga. Det blir en kamp mot klockan för att hinna till flyget (på grund av trafiken från banan) som ska ta honom till Europa där han har ett viktigt möte med sin arbetsgivare Audi på tisdagen.

Läs mer om Ekströms NASCAR-äventyr