Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Audi Communications Motorsport / Audi Communicatio

Mattias Ekström leder DTM trots krasch och straff

Mattias Ekström är kvar i mästerskapsledning av DTM efter tävlingshelgen på Moscow Raceway trots en kontroversiell krasch med BMW-föraren Timo Glock som svensken blev bestraffad för.

Ekström inledde helgen väl trots 32,5 kilos straffvikt och var med i kampen om pallplatser i första tävlingen när han gjorde ett omkörningsförsök på Glock som resulterade i att de båda kraschade i däckbarriären.

Domarna bedömde Ekström skyldig för kraschen och bestraffade honom med tre platsers nedflyttning till helgens andra tävling.

– Det var en hård krasch igår och alla jobbade stenhårt utan sömn för att få till bilen till dagens kval och race. En otrolig insats av dem, säger Ekström.

Audi-föraren kvalade tvåa men fick starta femma på grund av straffet. Ekström kämpade sig upp i tävlingen och korsade mållinjen som trea.

Ekström blev av med mästerskapsledningen mellan första och andra tävlingen då hans huvudrival om mästerskapet, Pascal Wehrlein, segrade. Men tack vare tredjeplatsen i andra tävlingen och att Werhlein endast lyckades ta tionde plats leder Ekström mästerskapet på 126 poäng, sex poäng fler än sin Mercedes-rival.

– Kampen fortsätter, jag kommer även i nästa tävling ha den tyngsta bilen och det kommer att bli riktigt utmanande men jag ska jobba hårt för att ta alla poäng jag kan, Ekström.

Segrade i andra tävlingen gjorde Audi-föraren Mike Rockenfeller. DTM fortsätter på Oschersleben i Tyskland om två veckor.

Race 1 – Topp 5

1 Pascal Wehrlein Mercedes C63 AMG 24 varv

2 Marco Wittmann BMW M4 +1.853

3 Bruno Spengler BMW M4 +2.536

4 Jamie Green Audi RS 5 +2.947

5 Daniel Juncadella Mercedes C63 AMG +3.249

DNF Mattias Ekström Audi RS 5

Race 2 – Topp 5

1 Mike Rockenfeller Audi RS 5 41 varv2 Bruno Spengler BMW M4 +4.1323 Mattias Ekström Audi RS 5 +9.2044 Maxime Martin BMW M4 +11.7895 Jamie Green Audi RS 5 +12.585

https://youtu.be/vjl-XqsQvGo