Mattias Ekström möter Rocky

Avgörandet står för dörren. Imorgon kan vi få en ny DTM-mästare. Vi pratar dessvärre inte om Mattias Ekström men väl hans märkeskollega Mike Rockenfeller.

Teknikens Värld

På holländska Zandvoort några mil utanför Amsterdam går den nionde och näst sista deltävlingen i årets DTM-serie. I täten befinner sig tysken Mike Rockenfeller och strax bakom honom jagar den enda kvarvarande titelutmanaren Augusto Farfus från Brasilien. Båda kombattanterna håller banan som en av sina absoluta favoriter och ”Rocky” tog faktiskt sin allra första seger i DTM här 2011. 

 En annan som trivs väldigt bra på Zandvoort är Mattias Ekström. Tillsammans med Gary Paffet, som vi fick träffa i Oschersleben, delar Ekström rekord i antal vinster på Zandvoort. De sitter inne på tre fullträffar vardera. Mattias har som ambition att slå sig in bland de fem bästa, han ligger idag sjua, och då är en framskjuten placering i Holland ett måste.

 I veckans film möter Mattias den förmodade mästaren Rockenfeller och ställer frågorna som ni bidragit med via facebook. Tack för alla bidrag!

DTM från Zandvoort Kval idag 14:30 på viaplay.se. Race på söndag klockan 13:15 på viaplay.se. Eftersändning och sammandrag på Viasat motor 22:00 lördag och 16:30 på söndag. Dessutom live på DTM:s youtubekanal.

https://youtu.be/yqyYlw0KdWk?width=575&height=353