Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mattias Ekström närmar sig DTM-ledning trots mellanhelg

Mattias Ekström hade en mellanhelg när DTM tävlade på klassiska Norisring i Tyskland med en fjärdeplats i andra tävlingen som bästa resultat. Trots det närmar han sig mästerskapsledare Jamie Green.

Första tävlingen kördes på en regnvåt bana som torkade upp mot slutet av tävlingen. Där dominerade Mercedes totalt med Pascal Wehrlein som segrare framför tre märkeskollegor i form av Robert Wickens, Gary Paffett och Christian Vietoris.

Bästa icke-Mercedes förare var BMW-föraren Bruno Spengler på femte plats. Green var bäst av Audi-förarna på sjunde plats.

Till andra tävlingen var banan helt torr och Ekström startade från fjärde startruta. Svensken blandade sig in i kampen om pallplatserna och klättrade upp till tredje plats mot slutskedet av tävlingen.

Men med bara två varv kvar lyckades BMW-föraren Spengler ta sig förbi och knipa tredjeplatsen framför Ekström, som istället fick nöja sig med fjärde plats.

– Jag märkte att han var snabbare. Jag hade helt enkelt inte chans över hela tävlingslängden med min straffvikt. Men det var en bra kamp oss emellan, säger Ekström.

Segrade gjorde ännu en gång en Mercedes-förare, den här gången i form av Wickens som korsade mållinjen hela sju sekunder framför märkeskollegan Vietoris.

Tack varje fjärdeplatsen närmar sig Ekström mästerskapsledaren Green där elva poäng skiljer de båda jämfört med 17 poäng inför tävlingshelgen. DTM fortsätter om två veckor på Zandvoort i Holland.

Race 1 – Topp 5

1 Pascal Wehrlein Mercedes C63 46 varv

2 Robert Wickens Mercedes C63 +0.356

3 Gary Paffett Mercedes C63 +0.742

4 Christian Vietoris Mercedes C63 +1.362

5 Bruno Spengler BMW M4 +2.784

17 Mattias Ekström Audi RS 5 +21.469

Race 2 – Topp 5

1 Robert Wickens Mercedes C63 74 varv

2 Christian Vietoris Mercedes C63 +7.239

3 Bruno Spengler BMW M4 +10.975

4 Mattias Ekström Audi RS 5 +11.595

5 Pascal Wehrlein Mercedes C63 +14.956