Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091011-ekström borta
091011-ekström borta
091011-ekström borta
091011-ekström borta

Mattias Ekström nu utan chans på DTM-titeln

Det började så bra i dagens DTM-tävling i franska Dijon. Mattias Ekström var i ledningen tills det återstod sex varv då oturen grinade honom i ansiktet i form av en punktering. Det blev en niondeplats och noll poäng vilket gör att han inte kan konkurrera om mästerskapstiteln på Hockenheim om två veckor.

I dagens DTM-tävling på franska Circuit Dijon Prenois hade Mattias Ekström total fokus på att placera sig före Audi-kamraten Timo Scheider för att plocka in välbehövliga poäng och samtidigt ha chans att ta hem mästerskapstiteln i samband med sista deltävlingen på Hockenheimring om två veckor.

Det såg länge ut som om Ekström skulle kamma hem full pott i dag när han ledde loppet och mästerskapsledaren Scheider låg längre bak i fältet. Men sex varv från målgång tog Ekströms spännande säsong snöpligt slut när han fick punktering (dock utan att använda däcksprej, se separat artikel). Han rasade ned i listan och slutade nia medan Scheider slutade sexa och drog ifrån svenskhoppet med ytterligare tre poäng. Mercedes-föraren Gary Paffett vann i Frankrike i dag och såg med sina tio poäng därmed till att titeln delas ut först efter nästa race, som alltså är om fjorton dagar på Hockenheimring. Scheider leder fortfarande mästerskapet, men Paffett ligger endast sju poäng bakom. Mattias Ekström ligger trea i tabellen, ointagliga 15 poäng bakom Scheider men åtta poäng bakom Paffett. Skulle Ekström vinna på Hockenheimring samtidigt som Paffett blir poänglös så slutar svensken som mästerskapstvåa, men någon tredje DTM-titel är alltså utom räckhåll.

DTM-toppen 11 oktober 2009

1. Scheider, 56 poäng

2. Paffett, 49

3. Ekström, 41

4. Di Resta, 39

5. Spengler, 39

6. Tomcyk, 35