Foto: Glenn Lindberg

Mattias Ekström segrare i Höljes inför 35 000 åskådare

Mattias Ekström segrade i den svenska VM-deltävlingen i rallycross som avgjordes i värmländska Höljes inför 35 000 åskådare.

Det utspelades fantastiska scener i den lilla nordvärmländska byn Höljes i helgen. Där det normalt bor 143 innevånare samlades närmare 35 000 åskådare i området ovanför affären Petter i Boa.

Över hundra deltagare varav nästan hälften i huvudklassen Supercar ställde upp. Och det blev en historisk första svensk seger.

Mattias Ekström vann Supercars-klassen i Höljes. Foto: Glenn Lindberg

Mattias Ekström, Audi, som startade sitt eget team i våras, blev mannen för dagen. Han såg stark ut hela helgen och avslutade med seger i A-finalen. ”Eki” var tårögd efteråt.

Med all rätt. Det han åstadkommit på kort tid är värt all respekt och vi kan vänta oss mer från team EKS. VM-guld är målet, kanske inte med Ekström som förare men han har koll på det svenska klientelet.

Sebastian Eriksson Foto: Glenn Lindberg

Till exempel Sebastian Eriksson, Ford, som var andre svensk i A-final men drabbades av problem med hjulupphängningen och punktering. Hans första start i VM, knappast den sista. Sebastian var den förare som imponerade mest under helgen, VM-debut och A-final.

Kevin Hansen Foto: Glenn Lindberg

Eller varför inte Kevin Eriksson eller Kevin Hansen som slutade etta respektive tvåa i Supercar Lites efter ett nagelbitande sista varv där Hansen höll på att rulla efter en intensiv attack från Eriksson.

Rallycross är motorsporten för dagen och Sverige är helt klart med i matchen. Sanslöst kul!

Resultat Supercars

1 Mattias Ekström, Audi S1

2 Andreas Bakkerud, Ford Fiesta

3 Petter Solberg, Citroën DS3

Resultat Supercars Lite

1 Kevin Eriksson

2 Kevin Hansen

3 Richard Göransson