100413-ekström nascar

Mattias Ekström sugen på NASCAR

Precis som Teknikens Värld tidigare gett en vink om så kan vår svenske DTM-stjärna Mattias Ekström vara på väg att köra NASCAR så småningom. Detta bekräftade han under en intervju med SVT Sport.

Mattias Ekström ska snart gå in i sin tionde DTM-säsong, en säsong som mycket väl kan bli hans sista. Men den trefaldige Race of Champions-mästaren har inga tankar på att lägga av. Skulle det inte bli en fortsättning i DTM-serien för Audi så kan han, precis som Teknikens Värld avslöjade i december, vara på väg till amerikanska NASCAR.

I en intervju med SVT Sport i går säger han att han har gett upp tankarna på Formel 1 och rally men att han är öppen för just NASCAR.

– Jag kikar mycket på alternativ, men i Europa finns det inget annat än DTM som jag ser det. Enda alternativet är NASCAR. Det skulle vara en utmaning, säger Ekström till SVT Sport.

Det som gör NASCAR lockande är att det är mycket tävlingar och att han älskar att köra.

Mattias Ekström har av sin privata sponsor blivit erbjuden att komma över för att köra ett NASCAR-test. Då svarade Ekström att de inte behöver fråga två gånger utan bara berätta när han ska komma så kommer han.

Läs mer